| 2 september 2020 | Happy & Healthy MIND  | 

DANKBAARHEID WAS VOOR MIJ NIET VANZELFSPREKEND!

Tien jaar geleden, toen ik totaal niet lekker in mijn vel zat, zei mijn schoonvader tegen mij….”Miran als je ’s ochtends naar buiten loopt, geniet van de vogeltjes die je hoort fluiten, geniet van het zonnetje, geniet van de omgeving, geniet de kleine dingen in het leven. Wees er dankbaar voor”.   

6 jaar geleden toen mijn moeder uit het niets een ernstige hersenbloeding kreeg besefte ik mij pas dat iedereen maar dan ook iedereen zo kwetsbaar is. Dat het leven kwetsbaar is en dat ik iedere dag stil mag staan bij dankbaarheid. Dat ik dankbaar mag zijn dat ik een nieuwe dag opnieuw mag beleven. Ik kwam er toen pas achter dat het inderdaad om de kleine dingen in het leven gaat. Ik was iemand die altijd aan het racen was en ‘vogeltjes horen fluiten of genieten van de omgeving’? Nee joh, daar had ik toch geen tijd voor. Ik stond daar totaal niet bij stil, ik hoorde het niet, ik zag het niet, ik was me niet bewust van alle mooie kleine dingen in het leven.

Ik was me niet bewust van alle mooie kleine dingen in het leven.

Inmiddels alweer 5 jaar geleden zag en voelde ik, door meerdere heftige en verdrietige gebeurtenissen, dat het anders moest. Maar hoe? Op een evenement ontmoette ik een vrouw, psycholoog en schrijfster en haar naam is Sophie van So V’s Choice. Zij was anders dan andere psychologen dat zag ik meteen. Door o.a. meerdere live workshops en e-courses bij haar gevolgd te hebben leerde ik wat dankbaarheid voor je kan betekenen. En daarnaast ben ik boeken gaan lezen over zelfliefde, mindset, bewustzijn, leefstijlverandering en de wet van aantrekking. Hierdoor leerde ik o.a. om niet meer door mijn dagen heen te rennen maar te genieten van al het moois wat het leven te bieden heeft. 

Het is een heel proces met vallen en opstaan en natuurlijk viel ik vaak weer terug in mijn oude patronen en nog steeds weleens. Inmiddels weet ik hoe ik wil leven en dat is zeker niet geleefd worden. Ik heb zelf de touwtjes in handen, pak de regie over mijn eigen leven en daardoor leef ik mijn leven. En daar voel ik zoveel dankbaarheid voor😊

“Als je goed kijkt, zie je elke dag wat moois”

Wat mij hierbij onwijs helpt is o.a. het bijhouden van een dagboekje en dankbaarheidsboekje. Dit doe ik om inzicht te krijgen in mijn gedachten en een positief gevoel en denken te creëren.

In het begin vond ik dit mega lastig maar oefening baart kunst. Voordat ik naar bed ga schrijf ik op waar ik dankbaar voor ben. Hierbij stil staan is zo waardevol omdat ik vaak geneigd ben om meer te willen, mezelf te vergelijken en al ergens wil staan wat niet realistisch is. 

Door het bijhouden van het boekje ontdekte ik dat ik zoveel had om dankbaar voor te zijn, keek ik veel minder naar anderen, viel ik positiever in slaap waardoor ik ook positief mijn dag begon, voelde ik zelfliefde en ervaarde ik dat ik in iedere dag iets moois kon zien. Het is mooi om iedere keer weer na een paar maanden terug te zien wat je allemaal hebt geleerd, gedaan en welke stappen je hebt genomen.

Ik heb hierdoor ook mega veel notitieboekjes😊, tja dat is ook wel een beetje een soort van verslaving ofzo.

Ben jij ook iemand die teveel naar anderen kijkt, nooit tevreden is, altijd meer wil en geleefd wordt in plaats van dat je je leven leeft geniet van al het moois wat het leven te bieden heeft? Probeer het dan ook eens! Schrijf iedere avond voor het slapen gaan 3 dingen op waar je dankbaar voor bent en ervaar wat dit met je doet😇

Echt geloof me het is het waard om het te proberen want jij bent het waard om dankbaarheid te ervaren in je leven en blij te zijn met jezelf en je leven😍

Heb je vragen? Wil je eens sparren over jouw struggles? Stuur mij dan even een berichtje. Dan drinken we samen een (online) kopje thee of koffie! Je kunt mij altijd vrijblijvend contacten via info@miranda-z.nl of via het contactformulier. Of wil je gebruik maken van een gratis Be Happy & Healthy coaching sessie? Vul dan dit formulier even in.

Heel veel succes. 

Liefs Miranda’Z

Deel blogpost:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Hi, ik ben Miranda

Miranda Zaad
Hi, ik ben Miranda en ben gecertificeerd gewichtsconsult / voeding & lifestyle coach. Als ik iets heb ontdekt na 3 jaar als voedingsdeskundige te hebben gewerkt, is het dat ik heel blij word van het begeleiden van deze vrouwen naar een transformatie voor het leven. Waarbij voeding, mindset & leiderschap centraal staan. En een happy & healthy leven een vanzelfsprekendheid is.

Volg mij

Lees ook

Zoeken

GRATIS E-Magazine Be Happy & Healthy

GRATIS E-Magazine Be Happy & Healthy

In 8 stappen naar blijvende verandering!

Ontdek, creëer en leef jouw meest Happy & Healthy leven!

  • geen Quick Fix maar in kleine stapjes naar blijvende verandering;
  • creëer een leven waar jij diep van binnen naar verlangt;
  • voel je energiek, vol vertrouwen over jezelf, je lichaam en je leven;
  • ervaar voldoening op alle gebieden in je leven.

Download hier het E-Magazine Be Happy & Healthy en start vandaag nog met de 8 stappen naar een happy & healthy Life for a lifetime!