Een aantal jaren terug besloot ik om mijzelf zoveel mogelijk te willen voeden met positiviteit. Dit doe ik door inspirerende podcasts te luisteren, boeken te lezen en interessante trainingen te volgen. Voor mij draagt dit voor een groot deel bij aan een positieve mindset en  gelukkig zijn. Ook had ik de keuze gemaakt om zo min mogelijk het nieuws te volgen en social media te beperken. Nu ging dit de afgelopen week compleet mis. Ik merkte gedurende de dag dat ik weer veel vaker mijn telefoon pakte en dat ik verslaafd raakte aan het nieuws en social media.

Ik stond scrollend op en ging scrollend slapen en al het nieuws rondom het coronavirus dat maakte mij somber en onrustig.

En dat is zo niet helpend, kan ik je vertellen! Door alles wat ik las of hoorde ontstond er interne stress. Niet zichtbare stress bedoel ik daarmee. De automatische stressreactie van mijn lichaam doordat ik in de angst en onzekerheid schiet. Waardoor ik ook weer in mijn oude patroon viel. En ik kan je vertellen: emotie eten en suikers doet mijn lichaam op dit moment helemaal niets goeds. Dit komt doordat ik niet dichtbij mezelf blijf maar geleefd word door externe factoren. Gelukkig ben ik me hier nu snel van bewust en laat ik het niet zover komen als vroeger.

Misschien is dit ook wel herkenbaar voor jou als je dit nu leest.  En wie weet heb jij een andere valkuil of patroon die op dit moment weer om de hoek komt kijken. Iedereen heeft struggles en het is natuurlijk ook volkomen normaal dat we in dit soort rare tijden wat terugvallen in onze oude patronen. 

Mijn tip: blijf hier niet in hangen! Tuurlijk mag je even balen en emoties voelen die hierbij komen kijken. Besef alleen goed dat jij degene bent die het weer om kan draaien en hier weer verandering in kunt brengen. Door het te erkennen en te herkennen kun je vandaar uit een keuze maken hoe je hiermee om wil gaan. Laat je niet meeslepen door alles wat er gebeurd maar kijk naar wat voor jou kan helpen en bijdraagt aan het gelukkig zijn. 

Je hebt altijd een keuze hoe je met een situatie om gaat en je kunt altijd zelf de regie in handen nemen.

En hoe doe je dit nou? Daar wil ik jou met liefde mee helpen door wat tips met jou te delen. Allereerst is het natuurlijk van belang om je aan de regels van de overheid te houden en je gezonde verstand te blijven gebruiken. En op de tweede plaats wil ik je op het hart drukken: blijf alsjeblieft dichtbij jezelf. Het enige wat je nu vooral kunt doen is goed voor jezelf blijven zorgen en voor je gezin (dierbaren) om je heen voor zover dat mogelijk is.

Het klinkt cliché en je hebt dit misschien de afgelopen dagen al vaker gehoord. Toch wil ik het ook nogmaals tegen je zeggen. Maak tijd voor jezelf en zorg goed voor jezelf door te kiezen voor gezonde en gevarieerde voeding. Daarnaast beperk de inname van geraffineerde suikers, ze werken ontstekingsbevorderend en daarnaast word je er mega moe van. Blijf veel in de beweging, zowel in huis als lekker buiten. En super belangrijk om gezond en gelukkig te zijn: zorg voor een gezonde positieve mindset. Dus check niet elk bericht op social media of via de nieuwszender over het corona virus. Dit is totaal niet helpend in het streven naar een happy & healthy leven.

Want ook in dit soort periodes is dat toch wat je wilt? Blijven werken aan een blij, gelukkig en gezond lichaam en leven. En dan te bedenken dat vandaag officieel de lente is begonnen: een periode van lekker buiten zijn, de gezellige volle terrasjes, die heerlijke zonnestralen op je gezicht en je lichaam. Helaas is dit door het corona virus nu allemaal even onhold gezet en . Alle horeca is intussen gesloten en we mogen de drukte niet opzoeken. 

Wat we vooral mogen doen in deze periode is naar binnen keren, gelukkig zijn met onszelf en genieten van de kleine dingen. Wees dankbaar voor alles wat je hebt. Wees mild en lief voor jezelf. Geniet van de extra tijd met je partner en/of je kinderen. Pak bijvoorbeeld die klusjes aan die je al jaren voor je uitschuift. 

En zie het ook als een kans om je even volledig te focussen op je eigen gezondheid.  Misschien wil je nog wat overtollige kilo’s kwijt raken of heb je andere doelen omtrent je gezondheid. Pak dit nu met beide handen aan. Blijf je goed voor jezelf zorgen en laat jezelf niet laten verslonzen in deze rare periode. 

Deze situatie heeft invloed op het dagelijks leven voor iedereen. Het is natuurlijk makkelijk om het corona virus de schuld te geven en verleidelijk om je te focussen op wat je nu niet meer kan doen. Toch wil ik je uitnodigen om de komende maanden te focussen op wat belangrijk is voor jou en wat jou energie geeft. Ook deze situatie is tijdelijk en het komt goed. 

Yes en over 4 maanden staat de zomer alweer voor de deur! Denk daar eens over na, hoe zou je je willen voelen? Voel je je graag fit en energiek? Ben je tevreden met je lichaam en jezelf? Welke doelen en wensen heb jij? Met mijn Be Happy & Healthy tips wil ik jou inspireren en motiveren om aan de slag te gaan met jouw wensen en doelen omtrent je gezondheid, lichaam en energieniveau. Focus on the good!

Met deze BE HAPPY & HEALTHY TIPS zorg je extra goed voor jezelf en kun je gelukkig zijn tijdens de CORONA periode:

1. Water drinken
Blijf voldoende water drinken op een dag, doordat je dagen nu heel anders ingedeeld zijn en je ritme heel anders is of er geen ritme is:-) zie je vaak dat we dit sneller vergeten door de dagelijkse hectiek. Begin je dag al met één of twee glazen water met een beetje uitgeperste citroen- of grapefruitsap en drink minstens twee tot drie liter water per dag. Koop een leuke waterfles of kan voor thuis en zet een herinnering in je telefoon en/of creëer de gewoonte om na elk wc-bezoek een glas water te drinken.

2. Start vandaag nog met het plannen en meal preppen van je eten 
Nu het verstandig is om je boodschappen online te doen en zo min mogelijk naar de winkel te hoeven, zal je meer vooruit moeten denken en daardoor kun je ook makkelijker je maaltijden vooruit plannen. Ook heb je nu meer tijd om te meal preppen, aangezien je nu vooral thuis bent. Maak alvast een ontbijtje, lunch of soepje klaar voor de volgende dag zodat je niet iedere dag veel in de keuken hoeft te staan.

3. Plan je sportmomenten in, maak een afspraak met jezelf 
De sportscholen en sportverenigingen zijn dicht maar je kunt natuurlijk zelf een rondje gaan joggen of een goede stevige wandeling gaan maken, stap op de fiets of doe thuis goede spierversterkende oefeningen. Er worden hiervoor door veel personal trainers en sportscholen filmpjes voor gemaakt zodat je dit makkelijk thuis kunt doen overdag of in de avond.

4. Verminder je suiker inname 
Van suikers word je moe en het werkt ontstekingsbevorderend. Dit kun je in tijdens als deze niet gebruiken. Probeer extra goed voor jezelf te zorgen. Neem extra vitamines en neem ongeveer 500 gram groenten en 2 stuks fruit op een dag. En natuurlijk mag jij genieten van jouw guilty pleasure, als het maar iets is waar jij 100% van geniet. En je niet emotie eten de baas laat worden.

5. Een positieve mindset om gezond en gelukkig te zijn
Je hebt niet altijd de controle over situaties, en vooral deze is niet te controleren maar de manier waarop je reageert en ermee omgaat is aan jou. Een positieve mindset is in deze situaties extra belangrijk voor het gezond en gelukkig zijn. Ga niet bij de pakkeneer zitten maar neem zelf het heft in handen. Maak er wat gezelligs van met elkaar en kijk wat jullie hier als stel of gezin uit kunnen halen.

6. Media & Social Media stop
Spreek met jezelf af hoe vaak je per dag door social media scrollt en hoe vaak je media berichten wil checken. Je hoeft namelijk niet elk bericht te lezen, dit is totaal niet helpend en zonde van je tijd maar ook van je interne stressniveau. Ongemerkt gebeurd ervan alles in je lichaam waardoor het stress ervaart. En dit draagt niet bij aan gezond en gelukkig zijn.

7. Plan je me-time momentjes in
Nu ook in deze heftige periode, en je misschien wel met de kinderen thuis zit, is het goed om jezelf af en toe een me time momentje te gunnen. Vraag aan je partner bijvoorbeeld of hij hier met jou over na wil denken en wil kijken naar de mogelijkheden. Bijv. 1 keer in de ochtend en middag, van 10 tot 30 minuten, voor een kopje thee en een mooi boek/podcast of ga lekker de buitenlucht in voor een wandeling.

8. Beweeg, dans en doe gek (met je kids) om gezond en gelukkig te zijn 
Doe een tik spelletje, verstoppertje of de stop dans met je kinderen of laat jezelf even helemaal gaan op een heerlijk nummer waar je helemaal aan van gaat.

9. Plan samen met je partner nu een home date nights in
Een normale datenight met je parter zit er waarschijnlijk voorlopig niet in. Maar een beetje quality time is toch wel van belang om gelukkig te zijn en te blijven. Hoe kunnen we dit dan op een andere manier oplossen:)? Plan samen een avond (of meerdere avonden) in en las een gezellige spelletjesavond in😊 In plaats van dat je in het zelfde ritme doorgaat en vervolgens iedere avond achter je laptop duikt of op de bank hangt voor de tv. Maak tijd voor elkaar.

10. Ga naar buiten
Zoek lekker de buitenlucht op, stap op de fiets of ga lekker wandelen. Of ga naar het bos of het strandDit doet ons goed en is een must. Dus maak hiervan ook een prioriteit, ook als je het druk hebt.

11. Wees dankbaar om gezond en gelukkig te zijn
Schrijf voor het slapen gaan op, waar je dankbaar voor bent. Dit helpt mij enorm, hierdoor val ik positief in slaap en wordik ook positief weer wakker.

12. Zet een bewuste intentie in de ochtend
Sta in de ochtend even stil bij jouw eigen ik: hoe wil je je voelen aan het einde van de dag?. Is dat rustig en ontspannen of blij en gezond? Door hier even bewust bij stil te staan en dit voor jezelf op te schrijven in de ochtend, zal je zien dat jouw brein hier zich de gehele dag ook op zal focussen waardoor je keuzes maakt die passen bij jouw intentie voor die dag.

Al deze punten helpen mij, om zo mijn interne stress te verminderen door alles wat er op dit moment gaande is in de wereld. En ik weet zeker dat ze ook voor jou helpend zijn als je ze toepast de komende tijd.

En ik ben heel benieuwd of jij voor jezelf een soort plannetje hebt gemaakt voor hoe je de komende periode in wil gaan of hoe je het aan gaat pakken. Kies jij ervoor om je mee te laten slepen, achter de feiten aan te lopen en jezelf op de laatste plaats te zetten? Of kies je ervoor om jezelf, ook in deze hectische periode, jezelf op 1 te zetten zodat je super blij, volvertrouwen en energiek de zomer periode in gaat? Ik hoop het laatste natuurlijk en dat gun ik jou ook.

En zeg je nou Miran, ik weet echt niet waar ik moet beginnen en kan wel wat hulp en extra stok achter de deur gebruiken?

Dan heb ik super leuk nieuws, want vanaf aanstaande maandag kun je je aanmelden voor mijn nieuwe online traject! Het is een 3 maanden traject waarin ik jouw online stok achter de deur ben, jouw persoonlijke online coach. Een periode waarin je, vanuit huis, in je eigen tempo kunt werken aan de betere versie van jezelf. Die overtollige kilo’s kwijt raken, meer zelfvertrouwen opbouwen, aan een positieve mindset werken en je happy en energiek voelen. Een compleet programma waarin gezond en gelukkig zijn het doel is en mijn Be Happy & Healthy methode (voeding, mindset en leiderschap) centraal staat.

Dus ga niet bij de pakkeneer zitten, kruip niet in de slachtofferrol maar kruip uit je coconnetje en neem zelf de regie in handen om gezond en gelukkig te zijn en te blijven.

Neem 100% verantwoordelijkheid voor jouw Happy & Healthy life, ook in deze rare tijden.

Het kan echt😊! Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over wat dit traject verder inhoudt en voor jou kan betekenen, dan hoor ik dat graag via mijn contactformulier of een e-mail.

Liefs Miranda


Deel blogpost:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Hi, ik ben Miranda

Miranda Zaad
Hi, ik ben Miranda en ben gecertificeerd gewichtsconsult / voeding & lifestyle coach. Als ik iets heb ontdekt na 3 jaar als voedingsdeskundige te hebben gewerkt, is het dat ik heel blij word van het begeleiden van deze vrouwen naar een transformatie voor het leven. Waarbij voeding, mindset & leiderschap centraal staan. En een happy & healthy leven een vanzelfsprekendheid is.

Volg mij

Lees ook

Zoeken

GRATIS E-Magazine Be Happy & Healthy

GRATIS E-Magazine Be Happy & Healthy

In 8 stappen naar blijvende verandering!

Ontdek, creëer en leef jouw meest Happy & Healthy leven!

  • geen Quick Fix maar in kleine stapjes naar blijvende verandering;
  • creëer een leven waar jij diep van binnen naar verlangt;
  • voel je energiek, vol vertrouwen over jezelf, je lichaam en je leven;
  • ervaar voldoening op alle gebieden in je leven.

Download hier het E-Magazine Be Happy & Healthy en start vandaag nog met de 8 stappen naar een happy & healthy Life for a lifetime!