Ben jij die mama met (jonge) kindjes die zichzelf voorbij loopt, zichzelf vergeet en niet weet hoe je tijd voor jezelf kan vrij maken?

Als mama met jonge kindjes weet ik als geen ander dat ontspannen en tijd maken voor jezelf lastig is en vaak niet haalbaar lijkt. Maar toch heb ik de afgelopen jaren geleerd dat je het niet af en toe nodig hebt maar dat het echt een must is!

Waarom? Het maakt je gelukkiger, je laad jezelf op, het helpt je hoofd leeg te maken, lekker in je vel te zitten en in balans te komen. Een moment helemaal voor jezelf. Waarin je echt even helemaal niets moet. Iets doen waar jij blij van wordt! Me-time heb je echt nodig zodat je elke dag fris, uitgerust en energiek tegemoet gaat.

Maar hoe doe je dit dan of weet je niet hoe je kunt ontspannen?
Van veel cliënten hoor ik maar hoe doe ik dit dan, waar haal ik de tijd vandaan, wat ga ik dan doen en is dit wel haalbaar in mijn situatie? Ja, het is voor iedereen haalbaar maar het gaat helaas niet vanzelf!

Bedenk voor jezelf wat je zou doen als je op (mini) vakantie bent. Dan maak je ook tijd vrij om bijvoorbeeld een hele dag te chillen, zwemmen, door een tijdschrift te bladeren, een heerlijk warm bad, een terrasje te pakken of te wandelen in de buitenlucht. Het maakt niet uit wat, dit is voor iedereen verschillend. Het is alleen de kunst om er tijd voor te maken en me-time als prioriteit te maken. En vooral belangrijk, dat je doet wat je helpt te ontspannen, in het moment te zijn en de boel de boel te laten.

Of kijk eens naar je jeugd, wat deed je vroeger als kind of voordat je moeder werd! Waar kon je echt van genieten en vergat je even de rest om je heen? Ga terug naar dat gevoel en voor je het weet geniet je weer van die momenten en behoort het tot je levensstijl.

Miranda’Z tips & advies
-Gun jezelf ME-TIME! Zie het niet als een luxe. Je hebt dit nodig zowel fysiek als geestelijk zodat je geen stress ervaart en je je energieker voelt.
-Voel je niet schuldig. Besef dat iedereen dit nodig heeft en geloof me je wordt er een blije(re) mama van!
-Plan me-time in, zet het in je agenda en zie het als een echte afspraak!
-Begin met dagelijks een kwartiertje in te plannen, je zal zien dat je dit al snel uit kan breiden naar een half uur.
-Doe iets wat jij leuk vindt. Zorg ervoor dat je dit zonder afleiding doet, geen telefoon of televisie.
-Niets moet, alles mag!

Gun jezelf als mama meer rust, energie, geluk en balans!

Geniet ervan. Liefs Miranda’Z

Deel blogpost:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Hi, ik ben Miranda

Miranda Zaad
Hi, ik ben Miranda en ben gecertificeerd gewichtsconsult / voeding & lifestyle coach. Als ik iets heb ontdekt na 3 jaar als voedingsdeskundige te hebben gewerkt, is het dat ik heel blij word van het begeleiden van deze vrouwen naar een transformatie voor het leven. Waarbij voeding, mindset & leiderschap centraal staan. En een happy & healthy leven een vanzelfsprekendheid is.

Volg mij

Lees ook

Zoeken

GRATIS E-Magazine Be Happy & Healthy

GRATIS E-Magazine Be Happy & Healthy

In 8 stappen naar blijvende verandering!

Ontdek, creëer en leef jouw meest Happy & Healthy leven!

  • geen Quick Fix maar in kleine stapjes naar blijvende verandering;
  • creëer een leven waar jij diep van binnen naar verlangt;
  • voel je energiek, vol vertrouwen over jezelf, je lichaam en je leven;
  • ervaar voldoening op alle gebieden in je leven.

Download hier het E-Magazine Be Happy & Healthy en start vandaag nog met de 8 stappen naar een happy & healthy Life for a lifetime!