Wie ben ik?

Hi! Welkom op mijn website.

Ik ben Miranda Zaad, 35 jaar, samenwonend met mijn vriend en onze 2 kindjes in Roelofarendsveen. Sinds december 2016 ben ik gecertificeerd gewichtsconsulent en heb ik Miranda’Z Voeding & Lifestyle coaching opgericht. Mijn praktijk heb ik aan huis gevestigd en is aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten.

Voeding is mijn passie! Ik ben dol op alles wat met eten te maken heeft zoals lekker koken, het uitproberen van (verantwoorde) recepten en uiteraard het resultaat proeven en uit eten gaan. Ik hou van smoothies en salades, maar ben ook gek op een wijntje en chocolade (vooral Tony).

Sporten doe ik ook regelmatig. Tot 10 jaar geleden heb ik fanatiek gehandbald, maar tegenwoordig kan ik mijn energie kwijt in de sportschool of ga ik buiten lekker hardlopen. Ook ga ik zo af en toe naar de yoga of duik ik in het zwembad om een paar baantjes te trekken.

Van huis uit heb ik zowel mijn liefde voor voeding als het plezier in sporten meegekregen. Van mijn ouders kreeg ik al de nodige informatie over verschillende diëten mee, maar genieten van lekker (en vaak ook veel) eten was ook heel belangrijk.

Mijn gewicht is nooit echt een probleem geweest, maar toch heb ik jarenlang een beetje een haat-liefde verhouding gehad met mijn lichaam. Ik ben lang op zoek geweest naar een ‘perfecte lifestyle’. Zo ging ik naar een diëtiste voor mijn darmklachten (PDS), heb ik ervaring met Herbalife en ging ik af en toe naar de Weight Watchers als ik weer een paar kilo kwijt wilde raken. Echter behaalde ik hiermee vaak tijdelijk resultaten en viel ik daarna weer terug in mijn oude patroon.

Na de geboorte van mijn zoontje ben ik mij meer gaan verdiepen in een levensstijl die mij past. In eerste instantie wilde ik weer op gewicht komen maar ik wilde ook fitter worden en kijken wat de juiste voeding met je lichaam doet, zowel fysiek als mentaal. Ik wilde niet weer gaan diëten want mijn ervaring is dat dit op lange termijn niet werkt. Door bewustwording van wat ik eet, wanneer ik wat eet, verstandige keuzes te maken en vooral te genieten van eten heb ik de perfecte manier gevonden om mijn ideale gewicht te bereiken en te behouden. Als mama van 2 kleine kinderen weet ik als geen ander dat het elke dag weer een uitdaging is om een “gezonde” maaltijd op tafel te toveren, maar het kan echt. Het is de kunst om een levensstijl te creëren die bij jou (en je gezin) passend en haalbaar is.

Miranda’Z Logo