Ingrediënten couscous salade gegrilde groente mix
Voor 1 grote schaal salade:
• 300 gram couscous
• gegrilde groente mix (AH)
• champignons (voorgesneden zakje a 250 gram)
• 1 ui
• 1-2 knoflooktenen
• Half bouillonblokje (tip: zonnatura knoflook & kruiden)
• 150 gram feta, in blokjes gesneden (of bijvoorbeeld geitenkaas)
• 60 gram pecannoten
• 1 zakje 75 gram rucola of baby spinazie
• Optioneel: gekookt eitje
Dressing en marinade:
• 2 eetlepels balsamico crème
• 2 eetlepels olijfolie extra vierge
• peper en zout
Bereidingswijze:
1. Doe de couscous in een grote schaal en bereid het volgens de verpakking (voeg het bouillonblokje toe)
2. Rooster ondertussen in een koekenpan met een eetlepel olijfolie de pecannoten mooi goudbruin. Haal ze uit de pan en zet even weg.
3. Maak dan de dressing en marinade door een flinke scheut olijfolie met de balsamico crème te mengen wat peper met elkaar te vermengen. Voeg eventueel wat zout toe. Je kunt nu een gedeelte gebruiken voor de gegrilde groente. Zodra je de groente hebt gemarineerd, zet je het even opzij. Niet in de koelkast.
4. Snij vervolgens de ui en knoflook fijn (of met een knoflookpers) en fruit beide aan in een koekenpan. Voeg de champignons toe en bak mee.
5. Roer daarna dit groentemengsel door de couscous samen met de feta.
6. Snij vervolgens de gegrilde groente in stukjes (grootte naar wens) en voeg dit ook toe aan de couscous.
7. Als laatste kun je de rucola en pecan noten erdoorheen mengen
8. Als laatst giet je de rest van de dressing over de salade.
Optioneel: bijv. gekookt eitje maar je kunt alles wat je lekker vindt toevoegen!