Op zondag is dit één van onze favoriete gerechten! Maar je mag gerust weten, hier mag je mij ook voor wakker maken hoor. Dit is een Nachoschotel waar je je vingers bij aflikt, echt waar:)!

Je kunt mij al een hele lange tijd niet meer blij maken met een diepvriespizza of een zak patat maar ik houd wel heel erg van lekker snacken. Benieuwd hoe mijn Nachoschotel smaakt? Ga dan nu nog naar de winkel en haal alles in huis voor dit super lekkere Mexicaanse gerecht!

Ingrediënten voor een  (middelmatige) ovenschaal

  • 1 zak tortilla chips (afhankelijk van de ovenschaal een gedeelte of een hele zak gebruiken)
  • 200 gram gehakt
  • 4-5 eetlepels gezeefde tomaten (of verse stukjes tomaat)
  • halve (gele) paprika
  • halve courgette
  • 1 rode ui
  • 1 blikje kidneybonen
  • 1 blikje mais (optioneel)
  • extra groente of rode peper naar wens
  • 1 teentje knoflook
  • zwarte peper, paprika poeder, komijnpoeder, chilikruiden, kurkuma en/of gemalen korianderzaad
  • geraspte kaas 30+

Bereidingswijze

1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
2. Snijd de ui, paprika en courgette in stukjes.
3. Zet een wokpan op het vuur en laat eerst goed heet worden.
4. Bak het gehakt rul met de kruiden (pittig op smaak brengen naar wens).
5. Als het gehakt gaar is voeg je de ui, paprika en courgette toe.
6. Bak dit 10 minuten mee tot dat de groente gaar is.
7. Voeg dan de gezeefde tomaten toe en meng alles goed door elkaar.
8. Voeg dan de mais en kidneybonen erbij en laat nog even pruttelen.
9. Zet vervolgens het vuur uit.
10. Verdeel een de tortillachips over de bodem van een ovenschaal.
11. Verdeel hier het gehaktmengsel overheen.
12. En verdeel als laatste de geraspte kaas over het geheel.
13. Zet de Nachoschotel circa 15 minuten (afhankelijk van je oven) in de oven totdat de kaas gesmolten is en mooi goudbruin is.

Je kunt het serveren met een heerlijke zelgemaakte knoflook-limoen-kwarkdip en zelfgemaakte Guacamole! Wij eten er zelf vaak ook nog een salade bij!

Tips:
1. Eigenlijk maak ik het gehaktmengsel, zoals hierboven vermeld, ook altijd voor mijn Mexicaanse tortilla’s. En zoals je misschien wel weet en herkent, maak ik hier altijd te veel van:) Dus het restant vries ik in voor een Nachoschotel! Zo heb ik het op zondag extra makkelijk en geniet ik samen met mijn gezin toch lekker van dit gerecht.

2. Heb je niet alle kruiden in huis en wil je een zakje tacokruiden gebruiken. Dan kan dat natuurlijk ook.

3. Je kunt ook nog een gekookt eitje (2-3 stuks) over de schotel verkruimelen voordat je de geraspte kaas er overheen verdeeld. Ook super lekker!

Eetse en geniet ervan!

Liefs Miranda’Z

 

 

Deel blogpost:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Hi, ik ben Miranda

Miranda Zaad
Hi, ik ben Miranda en ben gecertificeerd gewichtsconsult / voeding & lifestyle coach. Als ik iets heb ontdekt na 3 jaar als voedingsdeskundige te hebben gewerkt, is het dat ik heel blij word van het begeleiden van deze vrouwen naar een transformatie voor het leven. Waarbij voeding, mindset & leiderschap centraal staan. En een happy & healthy leven een vanzelfsprekendheid is.

Volg mij

Lees ook

Zoeken

GRATIS E-Magazine Be Happy & Healthy

GRATIS E-Magazine Be Happy & Healthy

In 8 stappen naar blijvende verandering!

Ontdek, creëer en leef jouw meest Happy & Healthy leven!

  • geen Quick Fix maar in kleine stapjes naar blijvende verandering;
  • creëer een leven waar jij diep van binnen naar verlangt;
  • voel je energiek, vol vertrouwen over jezelf, je lichaam en je leven;
  • ervaar voldoening op alle gebieden in je leven.

Download hier het E-Magazine Be Happy & Healthy en start vandaag nog met de 8 stappen naar een happy & healthy Life for a lifetime!