Wintersoepje

16 december 2018

Ingrediënten Wintersoepje:

  • 1 grote pastinaak (of 2-3 kleine)
  • 1 zoete aardappel
  • 2 winterpenen
  • 1-2 ui(en)
    1 grote of 2 kleine appels
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 750 ml water en kwart a half bouillonblokje van Zonnatura, knolook en kruiden.
  • Water*
  • Kruiden om het op smaak te brengen:
    -gember kruiden (of stukje verse gember)
    -platte peterselie (vers)
    -kurkuma poeder
    -zwarte peper
    Optioneel: chili kruiden (als je de soep wat pittiger wil) en
    serveer met toastbrood.

    Bereidingswijze:
    1. Schil de groenten en de appel en snij ze in stukken.
    2. Pel en snipper de ui en de knoflook.
    3. Snijd de peterselie fijn.
    4. Verwarm in een soeppan 1 el olijfolie. Doe er de groenten en de appel bij. En voeg een eetlepel fijngesneden peterselie toe.
    5. Bak dit samen met de knoflook in de olie en stoof voor ongeveer 5 tot 10 minuten.
    6. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
    7. Laat 20 minuten zachtjes koken.
    8. Voeg de gember, kurkuma kruiden en peper naar smaak toe.
    9. Het geheel pureren.
    10. Voeg eventueel nog extra kruiden naar smaak toe.
    11. Voor de garnering kun je nog wat peterselie toevoegen aan de soep.

    * Tip: voeg naar wens wat water toe als de soep nog erg dik is. Je kunt kopje voor kopje toevoegen tot de juiste dikte ontstaat.

    Leuk met Kerst: gril of rooster het toastbrood goudbruin. Steek er met een koekjesvormpje sterren uit. Verdeel de soep over kommetjes en werk af met een broodsterretje.

    Succes en eet smakelijk!
    Liefs Miranda